Zdravlje

ŽENA JE PO BUTINAMA UTRLJALA NEŠTO ŠTO SVI IMAMO KOD KUĆE: Ujutro je pogledala svoje noge i mislila da sanja!

Ogroman broj žena pati od celulita, a često čak i skupe kreme i tablete ne rješavaju ovaj neugodni problem.

Za sve one koji ne znaju šta je celulit – to je izraz koji opisuje specifičan kozmetički problem. Koža koja je zahvaćena celulitom ima kvržice, izbočine i udubljenja i nije uopšte glatka, ravna ili zategnuta. Ovaj ružni izgled kože često se uspoređuje s narandžinom korom ili njemačkim sirom.

Krivac za celulit jesu masne naslage, a one se upaljuju, natiču i dođu kroz vezivno tkivo odmah ispod površine kože i ostavljaju neravnine jer su neravnomjerno raspoređene, tj. negdje u debljem, negdje u tanjem sloju. Masne stanice mogu narasti više od normalne veličine, pa čak i višestruko više. Tada one izbijaju i izlijevaju se iz džepova i pretinaca u kojima se nalaze i tako guraju kožu prema gore.

Kako bismo mogli tačno objasniti šta je celulit, bitno je znati da su masne naslage u dubljim predjelima kože zatvorene u posebnim barijerama koje su okružene tankim slojem vezivnog tkiva. Te barijere međusobno su odvojene kolagenim vlaknima koje se protežu od površine kože sve do dubljih slojeva.

Srećom, postoji rješenje koje je potpuno prirodno i besplatno za ovaj ne baš ugodni fenomen.

Dakle, kafa sadrži kofein, koji može djelovati na krvotok kako bi ga poboljšao, a ujedno uklanja sve toksine koji su se nakupili pod vašom kožom.

Trebate uzeti nekoliko kašika kafe i pomiješati je s maslinovim uljem. Masirajte dio tijela na kojem imate celulit i ostavite da stoji 30 minuta, a zatim operite kožu.

Rezultati će biti uskoro vidljvii i pozitivno će vas iznenaditi!

Oglasi – Advertisement