Zelenski potvrdio da je spreman da ODMAH ispuni JEDAN OD PUTINOVIH ZAHTEVA u zamenu za PREKID VATRE! Veliki ustupak i kompromis za sve, čeka se ODGOVOR!

0

Rat u Ukrajini traje skoro mejsec dana i sve  je više žrtava sa obje strane. Pored oružanog sukoba tu je i veliki propagandni i medijski rat i informacije koje stižu zavise od toga koja ih strana plasira a ne postoji neko nezavisno tijelo na terenu koje bi moglo da ocjeni da li su one tačne ili ne.

Kao što je poznato predsjednik Rusije Vladimir Puutin je u ranim jutarnjim satima 24. februara naredio, kako je on to nazvao, specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini sa dva glavna cilja a to je demiltarizacija Ukrajine i njena denacifikacija. Svima koji imalo prate politička i vojna dešavanja u svijetu je  jasno da je ova zemlja samo žrtveno janje u odmjeravanju moći zapada odnosno Amerike i NATO saveza i Rusije koja je već godinama unazad upozoravala da se prestane naoružavati Ukrajina i da neće dozvoliti da ona uđe u NATO koji bi na taj način došao do samih ruskih granica.

Volodimir Zelenski predsjednik Ukrajine  je prije nego je došao na ovu funkciju 2019. godine je bio najpopularniji komičar u svojoj zemlji a sada se po mnogima premetnuo u pravog ratnog vođu iako je malo ko to od njega očekivao. Niko ne zna da li je on imao nekakva obećanja i garancije zapada u slučaju da Rusija napadne Ukrajinu ali je jasno da od konkretne pomoći nema ništa i da zapadni zvaničnici sjede udobno zavaljeni u svoje fotelje dok ukrajinski narod gine.

Zelenski je izjavio da je spreman da pregovara sa Putinom o odustajanju Ukrajine od ulaska u NATO savez a kao uslov traži prekid napada i povlačenje ruske vojske. On je rekao da bi to bio kompromis koji je dobar za sve i za zapad koji ne zna šta da radi u vezi članstva Ukrajine u NATO, Rusiju koja ne želi daljnje širenje ovog saveza i Ukrajinu koja traži garancije za svoju bezbjednost.

Preporučujemo