ZBOG SINA JE ZAPAO U DUGOVE, A ONDA JE DOŽIVEO OGROMNU TRAGEDIJU: Ljubiša Samardžić se BORIO, ali nije bilo SPASA! (foto)

0

Jugoslovenska kinematografija je bila izuzetno bogata i imali smo veliki broj glumaca koji su bili  talentovani i svojim ulogama su obilježili jedno razdoblje na ovim prostorima. Jedan od njih je i Ljubiša Samardžić koj je bio jedan od najomiljenijih glumaca kako kod publike tako i kod svojih kolega.

Svi su ga znali po nadimku Smoki a rođen je u Skoplju 1936. godine ali je većinu svog života proveo u Beogradu u kojem je i umro prije pet godina. Ljubiša je rano ostao bez oca i njihova majka se morala sama brinuti o troje djece i to u vrijeme Drugog svjetskog rata i njemačke okupacije.

Nakon rata Ljubiša se poče baviti glumom i ostvario je značajne uloge u preko 70 filmova različitih žanrova a možda je i najpoznatiji po ulozi Šurde u seriji Vruć vetar koja se i danas često reprizira. Kada je u pitanju njegov privatni život poznato je da je svoju suprugu Miru upoznao kada je bio na odsluženju vojnog roka na Bledu u Sloveniji. Mira je na Bled došla na ljetovanje i tada je imala samo 17 godina dok je Ljubiša bio devet godina stariji.

Ipak nakon nekog vremena je uspio da je osvoji i uskoro su uplovili u brak u kojem su dobili dvoje djece kćerku Jovanu i sina Dragana. Kada je Ljubiša snimao film Nebeska udica glumac je saznao da je njegov sin obolio od leukemije u svojoj 34-oj godini života a vrlo brzo je i preminuo. Ljubiša je jedva podnio ovu tragediju i samo ga je njegova Mira održala u životu. Ostatak pročitajte ovdje.