Zbog NJEGA je morala da okonča karijeru: Ovo je teška životna priča Maje Odžaklijevske!

0

Porodica je mnogima najvažnija u životu i trudimo se da imamo što bolje odnose sa onima koje volimo. Zna biti teško koegzistirati sa drugim ljudskim bićima, ali na kraju smo ipak jedni drugima najpreči. To razumije i makedonska pjevačica Maja Odžaklijevska koja se odrekla muzičke karijere prije par godina radi unuka.

Naime, njen unuk Luka je sad centar svijeta za Maju, i to naročito otkako mu je dijagnosticiran autizam. Ona je rekla da je prva primjetila da nešto nije sasvim uredu sa malim Lukom jer je prije bio daleko otvoreniji za komunikaciju i govorio riječi poput “mama”, “tata”, “baka” itd. Danas tvrdi da mali Luka već pet godina samo šuti i živi zatvoren u svom svijetu. Autistični napadi su mu česti ukoliko dođe do toga da želi napustiti stan ili dvorište, pa su zvali Centar za socijalnu skrb da pitaju kako da se odnose prema Luki da bi učinili svima život lakšim.

Oni su poslali mlađu osobu da izvede Luku u šetnju, ali budući da je pandemija tad bila u jeku, Odžaklijevska je odlučila da ne dozvoljava strancima da idu s njenim unukom u šetnje da ne bi došlo do zaraze i obećala je sebi i porodici da će pregurati nekako.

Mnogo joj je olakšalo situaciju to što su joj odobrili nacionalnu penziju pa će moći pokriti mnogo više troškova nego prije otkako je prestala da pjeva. Luku mnogo voli i on joj je trenutno centar svijeta i zajedno sa svojom kćerkom se prilagođava njegovom autizmu i njegovim potrebama. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo