ZAŠTO JE NINO REŠIĆ PROMENIO VERU I OD AMIRA POSTAO NIKOLA: Pio je 2 litre votke dnevno! Imao samo 43 godine kad je umro

0

Iako se na našim prostorima dosta problema i tenzija južnoslavenskih naroda zasniva na različitim vjerama, uvijek postoje neki ljudi koji nemaju problem s tim da pređu sa jedne vjeroispovijesti na drugu. Takav je, vjerovali ili ne, slučaj slavnog pokojnog pjevača Nina Rešića koji je poginuo kad je imao samo 43 godine.

Nino je zapravo rođen pod imenom Amir Rešić davne 1964. godine u Kozarskoj Dubici, ali je vremenom postao hrišćanin i time promjenio svoje ime. Nizao je mnoge hitove od kojih su samo neki  “Donesi divlje mirise”, “Usne vrele kao žar”, “Udahni duboko”, “Što mi noći nemaju svanuća”, “Ti si kćerko tatin sin”, “Šta ću mala s tobom”. Vjeruje se da je ime promjenio kako bi bolje prošao na domaćoj sceni i to u Srbiji ali se vratio na svoje staro ime Amir Rešić tokom 2004. godine. Odgojen je i odrastao u porodici punoj ljubavi i jako je bio vezan za majku i mlađeg brata.

Uvijek mu je bilo teško pustiti i biti sam, pa je majka nekad morala s njim biti na času u školi da on ostane smiren. Bio je veliki muzički talenat, a njegova porodica kao i ljubavne veze su znatno uticale na njegove albume i pjesme.

Danas njegovim stopama ide i kćerka Sandra Resić koja je pjevala u čuvenoj reality show takmičarskoj emisiji “Zvezde Granda”. Ukoliko želite znati puno više o životu, padovima, usponima, porocima i tajnama slavnog pjevača Nina Resića, onda vas pozivamo da pročitate ostatak ovog opširnog i informativnog teksta klikom linka  ovdje. Šta vi mislite o ovome?