ZAČUDIO SE KAD JE DOZNAO DA MU NA GROBU SINA NEĆE STAJATI KRST: Prota Milovan se prisetio poslednjih sati pred Nebojšinu smrt!

0

Prošle su već četiri godine od kada nas je napustio glumac Nebojša Glogovac koji je obolio od zloćudne bolesti koja ga je ubrzo i usmrtila. On je ostvario niz uloga u filmovima i serijama od kojih se neke i danas prikazuju i ostaće uvijek upamćen kao osoba koja je bila omilejna ne  samo kod publike nego i među svojim kolegama.

Njegov otac Milovan je svešteno lice a o svom bolu za sinom je govorio u jednom intervjuu i rekao je da je ne bol nego prebol kada izgubiš dijete ali da o njegovom Nebojši sa svih strana dolaze samo lijepe riječi to mu daje snagu da i dalje živi jer zna da se on nikada nije obrukao. Pored toga utjehu nalazi u molitvi i vjeri i smatra da je Nebojša sada u nekom boljem svijetu od ovoga na kojem živimo.

Prota Milovan je pratio glumački rad svbog sina i volio je njegove uloge. Pričao je i o njihovom hercegovačkom porijeklu i opisao kako  je porodica Glogovac doselila u jedno mjesto blizu Pančeva da bi se poslije preselili u sam grad. Prota smatra da je Nebojšu u žiovtu najviše oblikovala vjera u vremenima koja su bila teška za crkvu.

On je na sahrani svog sina držao opelo i rekao je da mu je samo molitva dala snage da to učini. Sjeća se i posljednjih sati sinovog života kada je trebalo da primi drugu hemioterapiju a uz njega je cijelo vrijeme bila njegova supruga Milica i on. Smjestili su Nebojšu u krevet i sestre su mu priključile terapiju i on je otišao. Poslije ga je nazvala Milica i rekla mu da je Nebojša sve dobro podnio čak je i pričao sa njim i šalili su se. Ostatak pročitajte ovdje.