Novo

ZABRANJENO okupljanje više od 2 osobe! Objavili NAJNOVIJE mjere, situacija je ZABRINJAVAJUĆA!

Pandemija strašnog koronavirusa dosad je nekako poštedjela Aziju, s izuzetkom Kine, gdje je sve počelo krajem prošle godine. Međutim, Kina je stanje stavila pod kontrolu snažnom i strogom karantenom, a od marta se nije povećao broj zaraženih u Kini.

Razlog za to može biti činjenica da kineske vlasti više ne dopuštaju da ih virus iznenadi, a čim uoče blagi porast broja zaraženih, ponovno uvode strogu karantenu. Sada je stanje komplicirano u Hong Kongu, gdje se može uočiti porast broja zaraženih, i zbog toga je krizni stožer riješio uvesti mjere zabrane okupljanja više od dvije osobe na jednom mjestu, a oni moraju držati fizičku udaljenost od jednog i pol metra.

Od srijede, Hong Kong zabranjuje i konzumiranje hrane u restoranima, a nošenje zaštitne maske mandatorno  je na otvorenom. Od početka ovog mjeseca, inače, u ovom je gradu zaraženo preko 2600 ljudi, a preminulo je 20. Zbog aktuelne situacije koju vlasti nazivaju zabrinjavajućim, logičan korak bio je uvođenje nekih mjera.

Odluka će inače biti na snazi ​​najmanje sljedećih 7 dana, a od nedjelje je porastao broj zaraženih, koji je u samo 24 sata bio dvocifren. Liječnici također apeliraju na građane da se pridržavaju svih uvedenih mjera jer sve više i više zaraženih dolazi velikom brzinom u bolnice, kako ne bi stigli na vrijeme i procesuirali ih i prikopčali na respiratore ako je to potrebno.  Neke eventualne dalje mjere najavit će krizni stožer kada se efekti tih mjera vide nakon što prođe ovih idućih 7 dana.

Oglasi – Advertisement