VOLELA GA KAO BOGA, NJEGOVU SMRT NIKAD NIJE PREBOLELA: Zašto Neda Arnerić nije rodila dete doktoru Mešteroviću?

0

Prije nekoliko dana obilježena je godišnjica smrti poznate srpske glumice Nede Arnerić. Kada je ova vijest došla u javnost, svi su ostali u žalosti i u šoku, te je se svi rado sjete s vremena na vrijeme. Glumica Neda Arnerić je bila u sretnom braku sa Miloradom Mešterovićem koji je također preminuo nakon duge borbe sa teškom i opakom bolešću.

On je bio u svijetu medicine i važio je za jednog od uglednijih doktora, te je bio i predsjednik Svjetskog udruženja stručnjaka maksilofacijalne hirurgije, što je za svaku pohvalu. Oni su se upoznali prije čak četiri decenije, u septembru 1981. godine. Mjesto gdje su se upoznali jeste pozorište, na predstavi Mušica, a odmah nakon te predstave su izašli na večeru. Neda je svojevremeno otkrila da je odmah osjetila da će s njim ostati zauvijek i da je to to.

Priznala je da je tada imala sreću  da, iako je isprobavala sve i svašta, ipak je pronašla svog muškarca. Kako je i sama rekla, potrebno je probati sve i svašta da bi čovjek na kraju znao šta je to što mu odgovara i s kim želi biti. Kad je upoznala Milorada, shvatila je da je on divan, pošten, dobar, plemenit, ambiciozan i svjetski čovjek koji bi uvijek bio uz nju i štitio je. On je mnogo putovao i uvijek je, kako je i sama glumica rekla, bio korak ispred nje i vodio je za ruku gdje god bi išao.

Priznala je za medije da njih dvoje nisu imali djece, ne zato što nisu željeli, već zato što nisu bili te sreće. Ali je ona na neki načn bila i zahvalna zbog toga, jer je uvidjela kakav je svijet danas i da je mnogo teško odgajati djecu danas, a da je nekada to bilo mnogo lakše.

Preporučujemo