Novo

Više nećete plaćati kazne za parking mjesta: Od sada je možete poništiti jednostavnim potezom!

Ova aplikacija je postala hit na internetu ali s razlogom.

U pitanju je aplikacija DoNotPay, uz pomoć koje možete izbjeći plaćanje novčanih kazni zbog saobraćajnih prekršaja.

Realizacija i ideja je zaslužna tinejdžeru Joshua Brauder-u. Ova aplikacija se svodi na to da sami napišete žalbu, te je nakon toga vi lično trebate predati policiji.

Cijeli postupak traje samo par minuta od samog početka pa do kraja procesa, a rezultati su se pokazali iznenađujuće dobri.

Kako kaže tvorac aplikacije, čak 250 hiljada ljudi je koristilo ovu aplikaciju, a njih 160 hiljada se spasilo od plaćanja novčane kazne.

Usluga funkcioniše tako što omogućava ljudima da na neki način razgovaraju sa robotom, koji postavlja različita pitanja, kako bi na taj način saznali gdje je kazna najniža.

Pitanja budu kao: “Je li saobraćajni znak jasno vidljiv, mislite li da je parkirano mjesto premalo”? I slično.

Nakon odgovora na ta sva pitanja, web mjesto će upotrijebiti informacije za sastavljanje najvjerovatnijeg razloga zašto nečija rečenica bude nevažeća. Nakon što dobijete pismo tužbe, na vama je da ga pošaljete policiji. Ova je usluga prvo bila dostupna u Londonu, ali je kasnije predstavljena i drugim gradovima.

Ovaj postupak nije jednostavan, jer svaki grad ima različit sistem kažnjavanja zbog saobraćajnih prekršaja.

Međutim, i pored toga što aplikacija može biti od velike pomoći ljudima koji nemaju dovoljno novca za plaćnje advokata i ne znaju sami odraditi pismo žalbe te misle da su kažnjeni bez razloga, sigurno ima onih koji će je zloupotrijebiti.

Veliki broj vozača je čulu za ovu aplikaciju, te jednako priželjkuju da oživi i u njihovim državama i gradovima.

Oglasi – Advertisement