VELIKI TORNADO OPUSTOŠIO ČEŠKU, KREĆE NA SRBIJU!? Poznati meteorolog OTKRIVA ŠTA NAM SLEDI! Horor…. (VIDEO)

0

Verujemo da ste svi do sada videli strašne slike pustoši i haosa koji je pogodio sever Češke, koja je verovali ili ne pogođena velikim tornadom? Svi zznamo da je ovo meteo čudo i jako neugodna vremenska nepogoda jako normalna za područje Amerike i Južne Amerike, ali nikome nije jasno kako je moguće da se ovaj vremenski fenomen pojavio u Evropi?

Tako je Đorđe Đurić, poznati meteorolog iz Srbije dao neki svoj sud vezano na temu, da li  možemo očekivati slične nepogode i na području Srbije u sledećem vremenskom intervalu. “Već danima se iznad juga i istoka Evrope nalazi veoma topla vazdušna masa koja stiže sa severa Afrike, i koja je pokorila i celi Balkan, jer, svedoci smo temperatura preko 35 do 40 stepeni u plusu. S druge strane zapad Evrope je pod uticajem svežije klime koja dolazi sa Antarktika. 

Ovo je zasigurno najgori početak leta u poslednjih 100 godina, jer ovakve temperature nismo mnikada imali, istakao je Đurić. Kako je on dalje istakao, Češka je imala jako veliku nesreću da se tačno iznad nje našle te 2 struje i onda se desilo šta se desilo. Veliki haos, koji do sada nije zabeležen na ovom području Evrope. 

On je također rekao da je i Srbiju 2013 godine pogađao tornado, Vojvodina i Sombor su bili najviše pogođeni, samo što se ljudi ne sećaju svega toga. On je taakođer naveo da ne postoji mogućnost da se on predvidi, jer se tornado samo desi i to je to, pogledajte i sami kako je stradala Češka…

 

Preporučujemo