U cijelom svijetu su jako popularna razna muzička takmičenja u kojima nastupaju kao takmičari ljudi koji su anonimni i koji na ovaj način pokušavaju da se probiju na estradnoj sceni. Kod nas je najpopularnije takmičenje Zvezde Granda dok je u Americi to Americas Got Talent.

Takmičarka ovog programa Džejn Marčevski je preminula od zloćudne bolesti u svojoj 31-oj godiniu i to je rastužilo sve koji su je imali priliku slušati i navijati za nju. Ona je u šou nastupala pod umjetničkim imenom Noćna ptica a preminula je nakon što joj je prije nekoliko mjeseci dijagnostikovana zloćudna bolest koja se proširila po cijelom tijelu.

Ona je još prošlog ljeta objavila da će se zbog bolesti povući iz takmičenja i rekla kako joj se zdravstveno stanje pogoršalo i da joj je sva energija koju ima potrebna da pobjedi bolest. Na kraju je napisala da joj  je žao što mora da se povuče ali i da joj je drago što je imala priliku da doživi ovakvo iskustvo. Zahvalila se svima koji su je podržavali i rekla kako još uvijek nije odustala od svojih snova.

Ona je na audiciji za takmičenje izvela vlastitu pjesmu koja je posebno oduševila Sajmona Kauela koji je svojim glasom poslao direktno u finale. Njoj je zloćudna bolest na dojci dijagnostikovana 2017. godine i tada su joj ljekari davali samo dva posto šanse da će preživjeti sljedećih pola godine. Međutim ona je tada uspjela da pobjedi bolest, ali se ona nedavno vratila i proširila se na druge organe u njenom tijelu. Od pjevačice su se oprostili i članovi žirija ovog takmičenja putem društvenih mreža.

Preporučujemo