Novo

UŽAS U SRBIJI”Dok sam razgovarao na telefon, zapazio sam je” Zmija duža od metra, EVO ZAŠTO JE UŠLA! (FOTO)

Jako dobro znamo da se ljeti može dogoditi bilo šta, a najgora stvar je sigurno problem sa raznim gmazovima koji prosto obožavaju sunce. 

Zmije su najgore u tom pogledu, a ljudi imaju potpuno pogrešno mišljenje o njima. Ubijaju ih bez ikakvog valjanog razloga i, ma koliko bilo neugodno gledati, prva vas nikad neće napasti.

Ali, vrlo je neprijatno vidjeti, naročito ukoliko je pronađete u svojoj kući, tada je situacija više nego ozbiljna. Tako su jučer bračni par iz Beograda Ljiljana i Nikola Vujanović pronašli zmiju bjeloušku dugu više od 2 metra u njihovom stanu u Beogradu, u naselju Zvezdara. Preko puta  kuće u kojoj žive nalazi se mala šumica, odakle se najvjerovatnije dovukla zmija i ušla u kuću.

Nikola tvrdi da kad je ušao u kuću, jednostavno nije mogao vjerovati šta vidi. U ćošku sobe blizu police namotala se ogromna zmija koja je morala biti duga sigurno 2 metra. Obukao je cipele, zakoračio na nju kako bi je omamio, izveo je vani i odmah je ubio. Kaže da je vrlo vjerovatno prešla ulicu i ušla kroz ulazna vrata, ali ne zna kako je to moguće kad na ulaznim vratima čak postoji mreža protiv komaraca.

Također je malo razgovarao sa susjedima koji su rekli da nikada nisu imali takav slučaj do sada. Više opreza se sada zahtijeva. Nikola će dodatno osigurati ulazna vrata, a na prozore će instalirati dodatne mreže, jer je to postalo više nego ozbiljno upozorenje. Jeste li ikad čuli za takvu situaciju? Pišite nam u komentarima i, naravno, ostanite s nama …

Oglasi – Advertisement