Novo

Užas na autoputu: Ono što se dogodilo ovom vozaču sve je ostavilo bez riječi: Obratite pažnju (Video)

Kada se susretnemo sa zimom i počne padati snijeg, vjerovatno ste primjetili da većina vozača ne očisti snijeg sa krova i haube svog vozila.

Snijeg očiste samo sa šoferšajbe i ostalih prozora a nisu ni svjesni kakvu opasnost to može da izazove na putu.

Ako vam snijeg u toku vožnje padne na brisače i pritom ih blokira u tom trenutku vaše vozilo može biti proglašeno tehnički neispravnim, pa ćete biti u situaciji da morate platiti kaznu.

Pogledajte u ovom video snimku kako posljedice lijenosti vozača mogu da budu opasne:

Ukoliko ste redovni vozač otklanjane leda i mraza sa šofršajbe i stakala automobila može biti pravi haos, ali kad naučite par korisnih trikova i naučite da djelujete preventivno, ovo više neće niti težak posao.

Donosimo vam nekoliko korisnih trikova:

https://www.youtube.com/watch?v=4mmWv6pgBQg

1. Na Internetu se pojavilo jedno popularno domaće sredstvo za odleđivanje stakala na automobilu, a pravi se vrlo jednsotavno i to od medicinskog alkohola i vode. Potrebno je da u bocu sa raspršivačem sipate dvije trećine alkohola i jednu trećinu vode. Tu tekućinu promućkajte pa napraskajte po staklima. Za par sekudni led će se početi omekšavati.

2. Nemojte zaboraviti na preventivu. Najbolji trik je da preko noći na šajbi ostavite komad kartona ili ljetne folije, a ujutro je jednostavno sklonite. Postoji i onaj savjet da na brisače stavite čarape, tako ih nećete pronaći zalijepljene na zalađeno staklo.

3. Vaše retrovizore na automobili zaštitit ćete ako na njih stavite plastične kese.

4. Ukoliko vam magle stakla i tome ima lijeka. Obična pjena za brijanje će riješiti stvari. Utrljajte na stakla papirnom maramicom, i onda nećete imati brige.

Oglasi – Advertisement