U nastavku našeg današnjeg članka prenosimo vam jednu vrlo zanimljivu priču, a sudeći po naslovu već možete zaključiti o čemu se radi. Kao što je sugerirano, priča je o majci koja je tražila dopuštenje da njeno dijete napusti školu 15 minuta ranije, a posljedice koje su uslijedile bile su potpuno nepredviđene i šokantne.

Prema sudskim spisima, majka je početkom ove godine poslala e-mail školi u kojem je pitala može li se njeno dijete pustiti nešto ranije u 14.45 sati, umjesto uobičajenih 15 sati. Ovaj naizgled jednostavan zahtjev pokrenuo je kaotičan lanac događaja, a čitava priča je potom završila na društvenim mrežama i internet forumima. Po dolasku na vrata škole 32-godišnju majku su ravnatelj i tajnik obavijestili da je njen zahtjev zapravo odbijen.

Njena ljutnja navela ju je da kontaktira policiju i optuži školu za otmicu njenog djeteta. Policija je zatim brzo reagirala, a u školu je upućen službenik lokalne postaje, kako bi preuzeo izjave i poduzeo odgovarajuće mjere. Nažalost, to je rezultiralo Lucynim uhićenjem sljedeći dan. Nije poznato kakvu je nepromišljena majka dobila kaznu, međutim, nešto ranije, Ingland je neočekivano naletjela na školsku tajnicu, koja je bila sa suprugom i svojom majkom, dok je kupovala u lokalnoj trgovini.

Ingland ju je tada ponovo nastavila verbalno napadati, a nakon toga ponovo je kontaktirana policija. Prema odvjetniku Ahmadu, Lucy je procesuirana na Okružni sud North Shields zbog kontinuiranog “zlostavljanja” prema ravnatelju i tajnici škole. Kako je vrijeme prolazilo, njeno je zlostavljanje postajalo sve osobnije i usmjerenije prema njima, uz uvredljive primjedbe na njihov fizički izgled i profesionalne sposobnosti. Nakon što je suočena sa nizom optužnih tačaka, Lucy je priznala svoje postupke. Zbog svega navedeno, osuđena je na devet mjeseci zatvora, uvjetno na 18 mjeseci. Osim toga, izrečena joj je mjera zabrane prilaska u prostorije škole na pet godina.

Preporučujemo