Novo

Usvojio je malu macu: Kada su došli kući maca je radila nešto što on nikako nije mogao shvatiti, a kada je saznao ostao zaleđen!

Na svu sreću, na ovom svijetu još uvijek postoji ljudi koji vole kućne ljubimce ali i ostale životinje.

Tako je isto i ovaj momak po imenu Luk veliki ljubitelj maca. Prije nego što je usvojio ovu mačku, imao je jednu sivu koju je volio više od svega, te je sa ovom macom bio sam godinama u stanu.

Jedno drugo su neizmjerno voljeli, ali onda je došao dan kojeg se Luk najviše plašio. Njegova siva maca se razbolila a kada je otišao veterinaru on je rekao da nema spasa za njegovu voljenu mačku.

Osjećao se jako izbezumljeno jer je sa njom bio jako povezan, a sad ju je on morao napustiti. Nakon par dana došao je i kraj života za njegovu sivu voljenu macu koju je zvao Lui.

Nakon duže vremena i tužnih dana, odlučio je da posjeti azil za mačke te je izabrao jednog žutog mačka kojeg je na prvo pogled već zavolio.

Poveo ga je svojoj kući, a kada su ušli u kuću taj mačor je počeo da pokazuje prave znakove zahvalnosti. Mačak Baters se nije mogao odvojiti od svog gazde dok je Luk zaista ostao dirnut.

Toliko su se povezali, da kada Luk dođe sa posla mačak Baters ga čeka odmah ispred vrata. U slučaju da Luk legne da se odmara mačak obavezano dođe do njega i stavi svoje šape na gazdin vrat. Mačak u tom trenutku nema namjere da mu da malo mira ali Luk voli kada ga nježne šape od Batersa smaraju.

Njih dvojica zajedno dijele krevet, a Luk svako jutro ima alaram koji ga mazi dok se ne probudi.

 

Oglasi – Advertisement