URNEBESNO! – OVAKVU POZIVNICU ZA VENČANJE NISTE VIDELI DO SADA: Balaševići na njoj istakli SLEDEĆA STROGA PRAVILA za goste! (FOTO)

0

Nakon smrti Đorđa Balaševića koji je po mnogima bio ne samo najbolji kantautor nego i pjesnik na našim prostorima, njegovi obožavaoci su kivni na njegovu udovicu Oliveru i njihovu djecu koji su učinili sve da zaštite autorska prava i sa jutjuba je nestao veliki broj snimaka koji su nastali na koncertima ovog slavnog muzičara i na taj način su zauvijek izgubljeni.

Đoletov sin Aleksa je veliki vjernik što je poznato i od ranije a nedavno se sa svojom djevojkom Nikolinom vjenčao u Hramu Svtog Save a sam obred je predvodio patrijarh Porfirije. Nakon vječanja par je za uzak krug prijatelja i najbližu rodbinu napravio proslavu u Sremskoj Kamenici u jednom restoranu i sve je bilo veoma privatno daleko od medija i javnosti.

Međutim ono što je dospjelo do medija i već danima je glavna tema na društvenim mrežama su pozivnice koje su mladenci poslali svojim gostima. Na njima se oni pozivaju na pravoslavnu, hadžijsku svadbu te je napomenuto da  se oni nalaze među 150 odabranih gostiju. Pored toga rečeno im je da ne smiju da koriste mobilne telefone i da im je zabranjeno da fotografije sa vječanja dijele na društvenim mrežama.

Nadalje napomenuto je i da gosti moraju da ispoštuju dres kod zbog svih vjerskih i ceremonijalnih protokola koji će biti upriličeni. Pozivnica je ispisana i na ćirilici na latinici a sam Aleksa je na crkvenom vjenčanju nosio hadžijsko odijelo sa ribom koja je najraniji simbol hrišćanstva. Ovo odijelo je blagosiljano u Izraelu prošle godine dok je Nikolina nosila bijelu haljinu i bijelu maramu na glavi.