Savjeti

UPRAVO OBJAVLJENO: OVO je NOVI simptom KORONA VIRUSA – Sve više zaraženih ga ima, ODMAH PROVJERITE DA LI STE MEĐU NJIMA!

Već mjesecima glavna tema, i gotovo jedina u cijelom svijetu, uključujući regionalne medije, je pandemija koronavirusa. Premda su građani već umorni od stalnog slušanja o koroni, još uvijek je potrebno biti u toku, barem zbog simptoma koji nam mogu reći jesmo li i mi zaraženi koronavirusom.

Mada nas neprestano bombardiraju brojevi inficiranih i mrtvih, što većini stvara dodatni strah i stres, moramo obratiti pažnju na simptome, jer se njihov popis svakodnevno mijenja i širi. Na početku pandemije, kada se o virusu malo znalo, smatrali su da su jedini simptomi visoka temperatura, suhi kašalj i nedostatak daha, a sada, osam mjeseci kasnije, provedena su mnoga istraživanja koja su uključivala bolesnike zaražene koronavirusom i taj je popis mnogo duži.

To samo pokazuje i dokazuje koliko je ova infekcija složena, a novi simptomi koji postaju sve češći kod zaraženih ljudi uključuju glavobolju, probleme sa želucem, gubitak ukusa i mirisa. Mnogi oboljeli navode da je prvi simptom bio karakterističan osip na koži, koji je obično crveni ili smeđi, a u posljednje vrijeme se sve češće spominju promjene urina, odnosno da urin inficirane osobe poprima neobičnu svijetložutu boju i karakterističan neugodan miris.

Studije provedene na 217 oboljelih pokazale su da modrice na rukama i gubitak kose nastaju kao simptom koronavirusa, pa bi bilo dobro da, ukoliko uočite bilo koji od ovih simptoma, posjetite kovid kliniku što prije, jer je vrlo važno da infekcija bude otkrivena u ranoj fazi.

Oglasi – Advertisement