Na našim prostorima postoji pregršt političara i državnih funkcionera za koje narod vrlo dobro zna da su na te pozicije došli ilegalno i putem porodičnih veza, te da jako malo političara na Balkanu zapravo ima završen fakultet. Malo ko u politici na ovim prostorima radi vrijedno i nastavlja da napreduje.

To nije slučaj kod bivše predsjednice Hrvatske čiji je mandat trajao od 2015. godine do 2019. kad je njenu poziciju zauzeo trenutni kontroverzni predsjednik Zoran Milanović. Kolinda iza sebe ima dugogodišnju karijeru kao i jako dobro visoko obrazovanje. Rođena je u Rijeci u bivšoj Jugoslaviji i provela je dio mladosti u SAD-u. Ima zvanje magistra i radila je na raznim bitnim pozicijama u toku svoje karijere. Radila je u hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova, bila je ambasadorica Hrvatske u SAD-u, a prije predsjedničkog mandata je bila pomoćnik generalnog sekretara NATO-a, što samo pokazuje koliko je vrijedna i obrazovana ova hrvatska političarka.

Kad je pobijedila Ivu Josipovića na izborima 2015. godine, postala je četvrti predsjednik Republike Hrvatske, a danas je nakon mandata i dalje aktivna u svojim poslovima i mnogi vide da je poradila na svom imidžu. Uvijek je važila za jednu od atraktivnijih i ljepših političarki na Balkanu, ali neki su osuđivali blagi višak kilograma.

 

Ti koji su osuđivali bivšu predsjednicu sada mogu vidjeti njene nove fotografije s mora na Instagramu gdje se jasno vidi da je smršala i da izgleda bolje nego ikad. Na more je zapravo išla poslovno – na Braču je držala predavanje o geopolitičkoj prekretnici usljed rata u Ukrajini. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo