UMRLA U TEŠKIM MUKAMA, NA SAHRANU JOJ NIKO OD KOLEGA NIJE DOŠAO: Tužna sudbina Usnije Redžepove! (FOTO)

0

Kada pomislimo o estradnim zvijezdama na muzičkoj sceni, uvijek pomislimo kako oni žive bajne živote iz snova. Ipak, to nije uvijek tako jer ovi ljudi ne vole da pričaju o svojim mnogim poteškoćama, a danas vam otkrivamo težak život jedne od najpopularnijih pjevačica s ovih prostora a to je Usnija Redžepova.

Otac joj je bio Rom a majka Turkinja i odrasla je u Skoplju sa puno braće i sestara u relativno teškim uslovima, ali tvrdila je da joj je to bio najljepši period u životu. Upisala je gimnaziju u Skoplju i bila je jako aktivna u društvenom životu tadašnje omladine. Prijateljice su joj rekle da se prijavi na pjevačko takmičenje koje je organizovalo Radio Skoplje u to vrijeme i apsolutno je razdrmala publiku svojom obradom pjesme “Hajmo na tvist”. Usnija je i plesala i pjevala i cijelu je publiku sa sobom digla na noge pa su oni pratili njenu energiju.

Iako su njene roditelje vrbovali sa svih strana da Usnija krene u pjevačke vode, njen otac je to odbijao i želio je da njegova kćerka završi fakultet i bude svoja žena. Kad je maturirala, nastupala je širom Jugoslavije kako bi skupila novac za studij u Beogradu i dobro joj je išlo.

Vremenom se baš proslavila, a kasnije je srela i ljubav svog života s kojom je provela skoro cijeli život u braku. Usniju je 2015. godine odnijela teška bolest s kojom se dugo borila. Nije bila lomljivog duha i davala je sve od sebe da preživi, a ostatak njene priče čitajte ovdje.

Preporučujemo