Showbizz

Umrla srpska pjevačica, tužna vijest je potresla Balkan!

Izvođač tradicionalne muzike, a ujedno i nekadašnja solista Akademskog hora Univerziteta u Nižu Snežana Spasić je u 51. Godini života preminula nakon borbe sa dugom i teškom bolešću. Ona je dugo godina nastupala i samostalno a pored tradicionalnih pjesama sa Balkana kao i duhovne muzike ona je nastupala sa pop i džez sastavima. Snežana je rođena u pirotu a od 1980 godine ona živi u Nišu.

Ona je nakon desetogodišnjeg iskustva čalana u Akademskom horu Univerziteta u Nišu samostalno započela istraživanje i pjevanje tradicionalnih pjesama sa balkanskih prostora a pored interesovanja za duhovnu i svjetovnu muziku ona je nastupala i sa džez i pop sastavima. U toku svog višegodišnjeg istraživanja i pjevanja ona je došla do autentičnog muzičkog izraza koji se znatno razlikuje od tradicionalnog shvatanja narodne muzike.

Ona je imala brojne nastupe u Nišu koji su zaoaženi čak i u inostranstvu. Od nastupa se izdvajaju nastupi na festivalima u Grčkoj kao što su Tripoli, Sparta, Kardica, Kasandra, Delfi, Krf i razni drugi, zatim na Kipru kao i u Njemačkoj, Šaniji i holandiji.

Oglasi – Advertisement