Umrla pre dve godine, a sada je našli kako SEDI za STOLOM: Svi su u šoku, ministarka dala potresnu izjavu! (FOTO)

0

Starost je sama po sebi teška a posebno kada ljudi ostanu sami i niko o njima ne vodi računa i ne posjećuje ih. Slučaj koji se desio u italijanskom gradu Komo u okrugu Pestino pokazuje kakvo smo društvo postali i kako malo vodimo brigu jedni o drugima.

Naime, žena po imenu Marinela Bereta stara 70 godina je pronađena mrtva u kući a ono što je jezivo je da se njena smrt desila prije dvije godine i da to niko nije primjetio a ni prijavio. Nesretna žena nije imala bližu rodbinu a sve se saznalo nakon što je novi vlasnik kuće koji živi u Švajcarskoj od nje kupio kuću prije dvije godine a sa njom je napravio ugovor o plodouživanju.

Kada su mu komšije javile da je drveće u njegovoj bašti u jako lošem stanju on je posumnjao da se nešto loše desilo i pozvao policiju koja je došla u kuću i za stolom zatekla mumificiranu staricu još uvijek u sjedećem položaju. Nakon što su otkriveni njeni posmrtni ostaci pokrenuta je istraga ali prema preliminarnim iinfroamcijama smrt je nastupila prirodnim putem jer nema tragova nasilne msrti.

Ono što je nejasno je kao je došlo do mumufikacije njenog tijela mada se ona može desiti prirodnim putem u slučajevima kada je ekstremna hladnoća ili nedostatak kisika. Nakon što su ovu vijest prenijeli svi italijanski mediji oglasila se i ministarka za porodicu Elena Boneti koja je izjavila da ovaj slučaj opterećuje savijest jer niko ne treba da bude sam i kao društvo moramo da liječimo međusobne veze.

Preporučujemo