UMRLA POTPUNO ZABORAVLJENA, A NEKAD DOMINIRALA SCENOM: Bila prava lepotica, a ovo je istina o glumici koji svi znaju po LEPTIRICI!

0

U Srbiji je uvijek bilo jako puno talentovanih glumaca koje ljudi uglavnom pamte po ulogama i likovima koje su tumačili u filmovima i serijama dok njihova prava imena brzo zaboravljaju. Tako na primjer ime Mirjana Nikolić mnogima neće značiti ništa ali ako spomenete tajanstvenu vampirku koju je glumila u filmu Leptirica koji je režirao Đorđe Kadijević svi će se sjetiti njenog lika.

Ova glumica je slobodno se može reći srpska horor ikona a svoju prvi ulogu je dobila u filmu Silom otac i to zbog svoje ljepote i mladalačkog lika. Nju je rediteljka ovog filma primjetila na ulici i odmah se oduševila njome i angažovala je da glumi u njenom filmu. Nakon toga Mirjana je dobila još nekoliko uloga na televiziji i filmu a onda je uslijedila ponuda za glavnu ulogu u Leptirici koji je postao najpoznatiji domaći horor a poznat je i u inostranstvu.

Mirjana je izabrana za ovu ulogu jer je svojim izgledom i ljupkošću bila pravi kontrast čudovištu koje je glumila. Inače film je nastao po pripovjetci Milovana Glišića Posle dvadeset godin,a koju je on napisao na osnovu narodnih predanja. Priča se da je na premijeri ovog filma u Skoplju jedan gledalac od straha dobio srčani udar i preminuo u bioskopu.

Mirjana je nakon ovog filma dobila još nekoliko uloga a zatim je pala u zaborav i prestala je da se bavi glumom. Preminula je 2012. godine. Đorđe Kadijević je poslije izjavio da mu je žao što nije poživila dovoljno dugo da vidi kako je njegov film i njena uloga u njemu ostavila veliki trag u cijelom svijetu.

Preporučujemo