Umrla od TUGE za mužem, a ceo život patila zbog jedne stvari: Potresna SUDBINA naše glumice! (FOTO)

0

Mnogi od nas su čitali bajke ili starinske priče koje su često imale u sebi sadržane likove koji nakon smrti voljene osobe umru ili se razbole isključivo od tuge. Takve stvari se zapravo zaista znaju desiti u pravom životu i imamo mnogo primjera slavnih ljudi kojima se takvo nešto dogodilo.

Jedan od primjera je bila čuvena glumačka legenda po imenu Đurđija Cvetić od koje smo se oprostili prije skoro sedam godina. Ova je gospođa bila primjer mnogim damama i kao osoba i kao glumica, a upravo veliki gubitak u životu je ono što je nju koštalo zdravlja jedan duži period. Odrasla je u Beogradu u oskudici, pa je morala da nauči da sve u životu dobije na teži način. Gluma joj je oduvijek bila strast i sa djecom iz komšiluka je glumila u uličnim predstavama kad je bila dijete. Dugo se time bavila i vremenom je spoznala svoje glumačke sposobnosti.

Najveća želja joj je ostvarena kad je uspjela da upadne u čuvenu Akademiju u Beogradu gdje je usavršila svoje vještine, ali je upoznala i svoju životnu ljubav, a to je bio Avdo Mujčinović koji je kasnije postao poštovan pozorišni kritičar. Njih dvoje su u braku bili oko trideset godina.

Tuga je pogodila kad je Avdo preminuo 1997. godine, a od silne tuge joj se navodno razvio i rak dojke. Srećom, izmjenama u prehrani, načinu života kao i medicinskim i alternativnim zahvatima je to sve uspjela da preboli. Ako vas više zanima o ovome, informacije o pokojnoj glumici i njenom životu možete naći ovdje.

Preporučujemo