Umesto da postane velika zvezda, našli su je MRTVU u Dunavu: JEZIVA sudbina pevačice tera suze na oči! (FOTO)

0

U Jugoslaviji je postojala jaka muzička scena na kojoj su do pojave folk i turbo muzike dominirali pop i rok sasrtavi i pjevači a najpoznatije je bilo Bijelo dugme koje je snimilo veliki broj allbuma na kojima se nalaze hitovi koji su i danas slušani.

Jedan od njih je bila i pjesma Edelezi koja je u stvari obrada čuvenog hita Đurđevdan a koji  je sa Goranom Brefgovićem u duetu otpjevala pjevačica koja je u Srbiji bila poznata pod imenom Anka Pop. Ona je imala kratak ali buran život po kojem bi se mogao snimiti i film.

Rođena je u tadašnjoj komunističkoj Rumuniji u kojoj je diktaturom vladao Čaušesku i njeni roditelji su prebjegli u Jugoslaviju 1987. godine kada je njoj bilo tri godine. Da bi pobjegli iz Rumunije morali su švercerskim kanalima preći Dunav a nakon nekoliko mjeseci života u Jugoslaviji su otišli u Kanadu. Anka se iz Kanade sa porodicom vratila u rodnu Rumuniju nakon sloma komunističkog režima i odmah je uzbunila tamošnju konzervatrivnu javnost nakon što je objavila da je pripadnik LGBTQ zajednice, što je u to vrijeme bilo skandalozno.

Krajem prošle godine njena sestra je prijavila Ankin nestanak jer se nije pojavila u njihovom porodičnom domu. Nakon istrage koja je pokrenuta nejno tijelo je pronađeno u Dunavu u koji je sletila autom pod nerazjašnjenim okolnostima a sve se zbilo samo nekoliko stotina metara od njihove kuće na jugozapadu Rumunije. Imala je samo 34 godine i na taj način je prekinuta njena karijera kada su svi smatrali da će postati velika zviejzda.

Preporučujemo