Ujela ga ZMIJA u šumi, a onda je napravio FATALNU grešku: Lekari su bili nemoćni, počela je neviđena agonija!

0

Sa dolaskom ljeta i toplijeg vremena na površinu izlaze i mnogi gmizavci kao što su zmije koje smo imali priliku vidjeti i na ulicama gradova. Na svu sreću živimo u podneblju gdje nema puno otrovnica tako da ni u slučaju da zmija ujede neku osobu rijetko se desi smrtni slučaj.

 

U drugim dijelovima sviejta nisu takve sreće a mi vam danas donosimo priču o muškarcu iz Dagestana koji je prošle sedmice preminuo nakon što ga je ujela zmija otrovnica. Muškarac koji je imao 37 godina i čije ime mediji nisu naveli je učinio jednu suludu stvar koja ga je na kraju koštala i života.

On je sa svojim prijateljima otišao na izlet u prirodu i odlučili su da prespavaju pod otvorenim nebom. U njihov improvizirani kamp se uvukla gjurza koja spada u najopasnije otrovnice u Kavkazu a njeno stanište se proteže čak do Kipra. Zmija je ovog muškarca ujela a on je nakon toga uhvatio u ruke pa ga je otrovnica ujela još jedanput. Njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć ali je do doaska u bolnicu njegov život već bio ozbiljno ugrožen.

Doktori su mu odmah dali protivotrov ali se ispostavilo da je već bilo prekasno jer se otrov zmije proširio po cijelom krvotoku. Doktor koji ga je primio je poslije za medije rekao kako je pacijent imao veliki otok na ruci koja je bila modra i prekrivena plikovima. Iako su hirurzi pokušavali da ga spasu i od nekroze koja je zahvatila tkivo nisu uspjeli jer je njegovo stanje pogoršano pa su ga priključili na respirator ali ga ni to nije spasilo.