Novo

Udarna vijest: Hoće li Malčanski Berberin ići u zatvor? Srbi bijesni: Može da ga sačeka olakšica!

Nakon otmice male Monike Karimanović, uhapšen je otmičar Ninoslav Jovanović poznatio kao Malčanski Berberin.

Malčanski Berberin, kome je određen pritvor do 30 dana, prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu radi vještačenja po naredbi Višeg javnog tužilaštva, potvrđeno je u Višem sudu u Nišu.

Za prethodni postupak, sudija je donio riješenje o upućivanju na psihijatrijsko vještačenje koje može trajati i do 15 dana. A po zakonu može biti produženo još za petnaest dana, tako navode u Višem sudu, prenosi RTS.

Malčanski Berberin je nakon više sedmične potjere uhapšen petog januara pod sumnjom da je otao Moniku Karimanović koja ima samo dvanaest godina, koja je prije njegovog uhićenja pronađena.

Policijska potraga za njim je trajala punih 17 dana, od 20. decembra kada je i oteo malu djevojčicu.

A oteo ju je kada je krenula u školu, izgovor je bio da ne zna gdje se tačno nalazi njena škola, a pošto je on novi domar koji treba nešto popraviti, da li bi mu pokazala gdje se škola nalazi.

Tada ju je oteo, a nakon deset dana potjere za djevojčicom, pronađena je kako luta selom. On je nakon toga pronađen u napuštenoj kući, nakon što su ga mještani primjetili, a izašao je kako bi našao hranu.

Kada je djevojčica pronađena bila je jako preplašena, i jedno izvjesno vrijeme je provela u bolnici. S njom je radio tim doktora, a posebno psiholozi i psihijatri. Djevojčica se i danas oporavlja, ali je jako sretna što se vratila svojoj porodici i što se izvukla iz kandži ovog zlog čovjeka.

Oglasi – Advertisement