UDARIO GA GROM, ŽIVOG GA SAHRANILI, PA MU LOPOVI SPASLI ŽIVOT? Niko nema luđu životnu priču od našeg poznatog muzičara!

0

U Srbiji skoro svako ko sluša narodnu muziku zna za pjevača Milančeta Radosavljevića i skoro da nema kafane u kojoj se ne slušaju njegove pjesme. U svojim stihovima je on opjevao rijeku Kolubaru ali i kućno ognjište, vinograde i dvorišta a mnoge je posvetio i ženama.

Kada je u pitanju njegov privatni život on nije bio nimalo lagan a prema nekim događajima koji su ga zadesili bi se mogao snimiti i film. Milanče je u jednom intervju ispričao kako je on ratno dijete i njegova majka ga je rodila 1944. godine u zbjegu. Od svog oca je naslijedio talenat za muziku i kako kaže iako su bili siromašni u njihovoj kući se uvijek pjevalo i bilo je veselo.

On je rođen sa paralizom šaka i dugo nije mogao da se služi njima normalno i to je bio i razlog što nijedan učitelj harmonike nije želio da radi sa njim. Jedan od njih koji se zvao Dragan je dječaku tada rekao da nije u stanju ni kašiku da drži normalno i da nije moguće da on počne da svira neki instrument. Međutim Milanče nije odustajao i uz mnogo truda je postao harmonikaš ali je počeo i da pjeva.

Nikada nije ni sam otkrio razlog zbog čega mu je muzika toliko važna ali od kada zna za sebe stalno je pjevušio. Milanče je mogao da bira bilo koje mjesto na svijetu u kojem će živjeti ali je on odlučio da ostane u Bariču kod Obrenovca gdje je sagradio kuću od novaca koji je zaradio baveći se muzikom. Opisao je da je stvari kupovao jednu po jednu,pa je tako na primjer od jedne svirke kupio televizor, od druge prozore i tako redom. Uz nastupe je radi i u polju a bavio se i stočarstvom i  imao je  oko 40 ovaca. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo