Novo Savjeti

U veš mašinu ubacite vlažnu maramicu: Efekat koji ima ovaj koristan trik će vas raspametiti!

Ovaj trik je posebno koristan za vlasnike kućnih ljubimaca i za one osobe koje posjeduju puno odjeće tamnih boja.

Prosječna osoba troši oko četiri sata sedmično na pranje odjeće, a iako moderne mašine za veš obavljaju većinu posla same, rezultat pranja može se mnogo poboljšati jednim sasvim jednostavnim trikom.

Riječ je o stavljanju vlažne maramice u mašinu prije nego ubacite veš.

Rezultati će biti vidljivi odmah te stvarno premašuju svačija očekivanja. Vaša odjeća će biti bez dlačica i mucica jer vlažne maramice djeluju kao apsorber za njih.

Kako to kako treba izvesti?

Važno pravilo je da na svaku mašinu veša, otprilike sedam do osam kilograma, ne stavite više od tri vlažne maramice odjednom. Kada se bubanj počne okretati, vlažne maramice će se umiješati u odjeću te će skupljati dlake i krzno, a pri svakom pranju koristite novu vlažnu marmicu koju ste izvukli iz paketa.

Ono što je jako važno jeste da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu u toku ciklusa pranja, a to možete provjeriti tako što ćete rukama pokušati da ih pokidate. Ako ne uspijete ili vam je za to potrebno puno snage, možete biti sigurni da su dovoljno čvrste.

Nemojte nikako koristiti papirne maramice umjesto vlažnih, jer će se one raspasti i veš će imati još više mrvica te će izgledati još gore. Isto tako vam neće pomoći maramice za skidanje šminke.

Ukoliko ne želite da odjeća apsorbuje miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete i staviti malo više omeksivača kako bi se prikrio miris.

Oglasi – Advertisement