U MENOPAUZI svaka žena treba da koristi ovaj ZAČIN: Spriječava znojenje, depresiju, bol i infekcije! PRAVI JE SPAS ZA OVE MUKE (Recept)

0

Veliki broj žena koje uđu u srednje godine se susreću sa problemom menopauze koja je jedno posebno stanje njihovog organizma. Kaže se da ako trudnoću nazivamo drugim stanjem onda je menopauza sasvim sigurno treće stanje u ženinim životu.

Poznato je da se zbog hormonalnih promjena u tijelu javlja i mnogi simptomi koji komplikuju svakodnevni život među kojima su najčešći naglo i obilno znojenje izazvano valunzima koji znaju biti jako neugodni jer se u roku od nekoliko sekundi unutrašnja temperatura u tijelu mijenja za nekoliko stepeni. U periodu menopauze dolazi do prestajanja proizvodnje estrogena i progesterona u jajnicima i žena više ne može da rađa djecu.

Ona se obično javlja kada žena uđe u pedesete goine života a postmenopauza je period od pojave menopauze pa do kraja života žene. U menopauzi je žena izloženija i nekim bolestima jer se broj hormona u njenom organizmu smanjuje a tu nastupa kurkuma koja je već uveliko poznata koa zdrav začin koji pomaže u postizanju imuniteta u organizmu. Njeno najvažnije djelovanje je što spriječava stvaranje krvnih ugrušaka a to je posebno važno u menopauzi jer se tada javljaju kardiovaskularni problemi i srce postaje ranjivo.

Kurkuma sprečava pojavu tromboze a ono što je posebno važno je da ona nema nikakve nuspojave poput medicinskih lijekova. Kurkuma djeluje i kao prirodni antibiotik i zato se može korisiti za ublažavanje bolova poput glavobolja, migrena i grčeva koji se javljaju u menopauzi. Kurkuma je dobra i u borbi protiv depresije a pomaže i kod elminisanja valunga. Ostatak ovog teksta možete pročitati ovdje.

Preporučujemo