U MAŠINU ZA VEŠ UVEK STAVI BIBER: Kad vidite REZULTAT oduševićete se… (FOTO)

0

Koliko puta nam se desilo da nam omiljena odeća nakon nekoliko pranja promeni boju, odnosno izbledi i pitate se da li je moguće vratiti je u prvobitno stanje. Sa trikovima koje vam donosimo recite zbogom izbledeloj odeći, a sve što vam treba nalazi se u vašoj kuhinji.

Ne morate da kupujete skupe deterdžente da bi vaša odeća ostala ista kao prvog dana kada ste je kupili, a za to vam je dovoljna samo jedna kašičica crnog bibera. Biber pomešajte sa praškom za veš i sipajte ga u odgovarajuću pregradu u mašini i uključite mašinu da pere. Naime, crni biber otapa ostatke deterdženta na odeći, a oni su krivci što vaša odeća bledi. Važno je reći da ako odlučite da dodate crni biber u mašinu, onda obavezno veš perite u hladnoj vodi.

So takođe ima moć da spreči lepljenje sapuna za odeću, pa ako sipate nekoliko kašičica soli, vaša odeća će biti opet kao nova. Sirće je takođe sredstvo za očuvanje boje na odeći, a deluje i kao omekšivač. Slobodno u mašinu za veš uspite šolju sirćeta kad budete prali veš, a ako vas brine miris, nemojte da brinete, on će nestati prilikom sušenja veša. Limun isto kao i sirće ima isti efekat, pa tako ako nema sirćeta ima limun, a ovaj sok će vratiti boju i odeći koja je najviše izbledela.

Svi ovi sastojci ne koštaju mnogo, a sigurno neki od njih imate uvek u kući, a uz to su i jeftini. Probajte i sami se uverite. Da li ste znali za ovaj trik?

Preporučujemo