U Jugi je bila FATALNA za muškarce: Ljubavnik joj je bio oženjeni slavni fudbaler, Bajaga joj posvetio pesme a Brega je osramotio kao niko svojim velikim hitom – Nikada mu to nije oprostila! (FOTO)

0

Početkom osamdesetrih godina prošlog vijeka na našim prostorima se slušala rok i pop muzika i Jugoslavija je imala jaku muzičku scenu a tada se pojavila i Alka Vuica koja je u svoje pjesme prva uvela etno stil. Na vrhuncu svoje popularnosti je bila u devedesetim a mediji su o njoj često pisali i zbog njenog privatnog života koji je bio poprilično buran.

Sama je u jednom intervjuu ispričala kako je njena prva ljubav bio bubnjar grupe Srebrna krila Adi Karaselimović sa kojim je bila u vezi četiri godine a upoznali su se kada je napunila osamnaest. Kako je i sama postajala poznata dolazila je u dodir sa popularnim muzičarima poput Gorana Bregvoića i Momčila Bajagića Bajage a u novinama se pisalo kako je i sa jednim i sa drugiim bila u vezi i da su joj obojica posvetili neke od svojih pjesama.

Navodno su tako hitovi koje pjeva Bajaga, Zažmuri i Sa druge strane jastuka napisani upravo za Alku dok, kada je Brega u pitanju, on nije bio nimalo romantičan po pitanju Vuice. Navodno je pjesma Bijelog dugmeta Pedikulis Pubis koja govori o spolnoj bolesti stidnim vaškama posvećena upravo njoj i Alka se tada jako naljutila na njega i nisu  dugo razgovarali.

Ona je uvijek izlazila iz društvenih normi i skoro nikoga nije začudilo kada se saznalo i da je u vezi sa tada jednim od najpoznatijih fudbalera Igorom Štimcem koji je bio oženjen nekadašnjom mis Jugoslavije. Iako nikada svojoj supruzi nije bio vjeran nakon što je izbio skandal sa Alkom ona je zatražila razvod.