Novo Savjeti

U izolaciji ste i ne možete u kozmetički salon? I ne treba vam ako imate sodu bikarbonu: Ovo su trikovi koje bi svaka žena trebala znati!

Svaka domaćica je barem jednom koristila soda bikarbonu ili je barem čula za nju.

Soda bikarbona je jedna namirnica koja može da bude jako korisna, a dobra stvar jeste što je ona jako jeftina. Ona se može koristiti svakodnevno, a u nekim situacijmama može se koristiti i kao lijek. Veliki broj žena koriste soda bikarbonu za održavanje svoje kože. U ovom članku ćete moći pogledati par stvari za koje niste znali a koje mogu da vam posluže kao dezodorans. Poznato je da dezodoransi mogu da u sebi sadrže razne hemikalije koje po nas mogu biti štetne. A uz ovaj recept možete napraviti svoj vlastiti.

Sve što vam treba jeste da sa soda bikarbonom pomiješate nekoliko kapi eteričnog ulja. Nakon toga smjesu je potrebno rastopiti u vodi i nakon toga je preliti u posudu koja ima rasprsivač. Nakon toga tu tekućinu možete koristiti kao dezodorans. Ako vas muči probava, ili ako vas muči žgaravica, sve što je potrebno jeste da popijete pola male kašike soda bikarbone sa pola čaše vode. Nakon samo par minuta prestat će problemi žgaravice, i nakon toga ćete početi lagano podrigivati.

I to je glavni znak da je vaš probavni sistem ponovo u akciji. Ako imate problem sa kožom koja se neprestano peruta i da vas taj problem muči. Potrebno je da soda bikarbonu pomiješate sa esencijalnim uljem i da tečnsot koju dobijete namažete na lice. Prve rezultate ćete primjetiti nakon nekoliko dana, i vaša koža će biti jako mekana. Ona vam također može pomoći i kod rasta kose. Treba da soda bikrabonu pomiješate sa vodom i da stavite na kosu, i nakon tri minute da isperete.

Oglasi – Advertisement