U ISTO VREME BILA LJUBAVNICA AMERIČKOG PREDSEDNIKA I ŠEFA KOZA NOSTRE: Najgora stvar je što sam se zaljubila u oženjenog

0

Historija je puna slavnih i kontroverznih ličnosti koje su oblikovale ovaj svijet svaka na svoj način i uvijek će se o njima pričati. Čini se da je najviše takvih proizašlo iz šarolikog dvadesetog vijeka, mada to je sigurno zato što je tad postalo puno lakše pratiti i bilježiti razvoj događaja.

Diktatori, kontroverzni predsjednici, revolucionarni filozofi i umjetnici su samo neke od kategorija gdje se takvi ljudi mogu danas svrstati i ko zna na šta bi svijet ličio bez njih. Jedan od brojnih slavnih Amerikanaca je bio John F. Kennedy, trideset i peti predsjednik SAD-a na kojeg je počinjen uspješan atentat. Njegova smrt je odjeknula svijetom i uvijek će se o njoj pričati jer je smaknut nakon samo dvije godine predsjedničkog mandata. Važio je za jednog od najharizmatičnijih predsjednika i imao je svoju vrstu politike koja je očito privukla mnoge neprijatelje i vremenom dovela do atentata, ali i do teorija zavjere.

Imao je mnogo ljubavnica, iako je bio u braku i jedna od njih je tema današnjeg članka, a to je Judith Exner. Ona je bila u aferi istovremeno sa Kennedyjem, ali i sa šefom mafije Cosa Nostra i često je bila posrednik njihovih sastanaka, a i veliki uticaj na njih.

Kennedy očito nije bio zadovoljan samo jednom ženom, pa je jedna od njegovih ljubavnica bila Judith, čiji je život jako interesantan i pun zapleta, a na samrti prije dvadeset i tri godine je izjavila da joj je najveći grijeh i izvor kajanja zaljubljenost u oženjenog čovjeka, o čemu možete čitati ovdje.