Showbizz

Tuga: Poginuo poznati pjevač u jezivoj saobraćajnoj nesreći poslije ponoći!

Frontmen benda Smile koji se zove Igor Nešić, tragično je stradao u saobraćajnoj nesreći.

Pored njega, dvije osobe su teško povrijeđene u sudaru dva automobila u Gugopolju u noći na srijedu, ovako je izvijestila splitska policija. Saobraćajna nesreća u kojoj je Igor izgubio život dogodila se u 00:45 sati u Ulici Domovinskog rata u Dugopolju.

Pored toga što je bio muzičar, Igor je bio i instrukotr jahanja.

– Sinoć nas je tragično napustio naš dobri i dragi kolega, pjevač benda Smile Igor Nešić. Instruktor jahanja i pravi zaljubljenik u konje. Dragi naš kolega sad pjevaj i galopiraj beskrajnim nebeskim stazama i počivaj u miru Božjem. Porodici iskreno saučešće. Dragi kolege glazbenici i svi mi koji smo stalno po noći na putu pazite kako vozite, oprezno i polako. RIP – objavili su njegovi kolege muzičari na svojoj Facebook stranici.

Pored Igora u vozilu se nalazio M.P. ali još nije utvrđeno ko je od njih dvojice upravljao autom. Mlađi muškarac je u kritičnom stanju prebačen u splitsku bolnicu.

Uvid je sinoć tokom noći obavila saobraćajna policija i zamjenik Županijskog državnog advokata Žarko Štrbac. Kada se napravi tehničko i saobraćajno vještačenje bit će poznati svi odgovori na pitanja zašto su momci iz pasata prešli u suprotnu traku o kolika je tačno bila brzina kojom su vozili kada se nesreća desila.

Ako je suditi po posljedicama, lomu i kršu koji je ostao na automobilima i činjenice da su se nakon sudara zaustavili nekih stotinjak metara jedan od drugog, vjerovatno je bilo mnogo brže od dozvoljenih 50 kilometara na sat.

Oglasi – Advertisement