TUGA DO NEBA, CIJELA SRBIJA PLAČE! – PETAR (31) JE NAJMLAĐI RUDAR KOJI JE STRADAO: Trebalo je da smenu preda NJEMU, ali iz jame nije izašao živ (FOTO)

0

Jučer ujutro je u Srbiji došlo do nesreće u rudniku uglja Soko koji se nalazi u blizini Sokobanje i u njoj je smrtno bnastradalo osam rudara što je ovaj kraj zavilo u crno. Kako je potvrdilo i Ministrastvo energetike i rudarstva Srbije u svom zvaničnom saopštenju u nesreći je poginulo osam rudara dok ih je 18 ozlijeđeno a najmlađi od poginulih je Petar Petrović koji je imao samo 31 godinu i koji je rodom iz selu Dugo Polje koje se nalazi u blizini rudnika.

Njegov stariji brat Miroslav je ispričao kratko da je od majke saznao da je možda i Petar među nastradalima ali se on do posljednjeg trenutka nadao da to ipak nije istina. On je za medije rekao da je znao da se dogodilo nešto loše čim je čuo sirene ali se nadao da je njegov brat dobro.

Petar je bio oženjen i sa suprugom i dvoje lmale djece je živio u Sokobanji. Miroslav i Petar imaju još jednog brata  Stojana koji je također rudar u ovom rudniku i koji je trebao da ide  u prvu smjenu i da od svog brata preuzme posao. Do nesreće je prema  riječima direktora JP PEU Resavica došlo oko četiri sata ujutro dok je treća smjena rudara radila na redovnom iskopavanju uglja.

U nesreći su poginuli rudari Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Radovan Grujić (47), Petar Petrović (31), Branko Čokorilo (56), Branislav Zlatanović (55), Bratislav Živković (59) i Bojan Stajić (34). Do nesreće je došlo zbog eksplozije metana koja je dovela do urušavanja jednog dijela okna u kojem su se nalazili rudari koji su nastradali.

 

Preporučujemo