TUGA! – BILA JE LEGENDA JUGOSLAVIJE: Na vrhuncu slave doživela UŽAS i umrla kao BESKUĆNICA! Poslednje dane provela u GARAŽI u Borči! (FOTO)

0

Kultna grupa EKV koja je bila u vrhu jugoslovenskog roka je i danas jedna od najslušanijih a ono što kao sjenka prati njeno ime je tragična sudbina skoro svih njenih članova. Jedina žena u grupi je bila Margita Stefanović Magi koja je bila iznimno važna za bend i koju su sci zvali kraljicom jugoslovenskog roka.

Magi je bila djevojka koja je svojim mističnim izgledom i tamnim i dubokim očima plijenila sve a u bendu je svirala klavijature. Magi je još u srednjoj školi prepoznata kao vanserijski talenat ali je ona umjesto ozbiljne muzike izabrala rok i tada je počela da istražuje beogradsku andergraund scenu. Išla je na sve koncerte pa je tako bila prisutna i na prvom koji je održao Milan Mladenović sa grupom Katarina II a nakon što se upoznala sa članovima benda Električnog orgazma preko njih je došla i do Milana i tada počinje njihova saradnja.

Album pod nazivom S vetrom u lice je izašao 1986. godine i bio je puno uspješniji od dva koja su izdali prethodno. Na ovom albumu se nalaze hitovi koji su i danas među najslušanijim kao što su  “Budi sam na ulici”, “Ti si sav moj bol”, “Kao da je bilo nekad”, “Novac u rukama”, “Stvaran svet oko mene”. Sljedeća dva albuma koje snima EKV su puno mračniji i iz današnje perspektive su naglašavali skoru propast jer su u to vrijeme članovi benda koji su oduvijek eksperimentisali sa drogama postali pravi ovisnici.

Milan je preminuo 1994. godine u svojoj 36-oj godini i bend je tada i zvanično prestao da postoji a Magi je još više potonula u svijet droge. Nakon smrti svog oca ona je prodala porodični stan i kupila dva manja a sa novcem koji joj je preostao otputovala je u Indiju pokušavajući da se riješi ovisnosti, ali bezuspješno. Nakon što se vratila u Beograd prodala je oba stana i završila kao beskućnica u jednoj garaži u Borči i u skloništu za beskućnike. Umrla je od AIDS-a u svojoj 43-oj godini na klinici zazarazne bolesti.