TRUDNA DEVOJKA MU UMRLA NA RUKAMA, SKONČAO U BEDI, ZABORAVLJEN OD SVIH: Potresna sudbina legendarnog glumca! (FOTO)

0

Svi dobro znamo kakav je glumački kadar nekada imala bivša Jugoslavija. Glumačke akademije širom bivše države su bile visokokvalitetne, a talenta je bilo sa svih strana. Jedan glumac koji je završio paralelno glumački studij u Novom Sadu i Beogradu, a prije toga je gledao samo dvije predstave, bio je Borivoje Kandić.

Sigurno ga se sjećate najviše po glavnoj ulozi u seriji gdje je glumio Vuka Karadžića i 1987. postao jedan od glumaca kojima se predviđala velika karijera. Bora Kandić je bio u usponu kad su ga zadesile brojne tragedije, a najveća je bila kad mu je trudna supruga poginula u krilu. To se desilo u saobraćajnoj nesreći, a Bora tvrdi da je tad izgubio kosu a njegov otac je osijedio u jednom danu. Tokom 1990-ih je bio član Srpskog pokreta obnove i bio je veoma politički aktivan, ali je živio i avanturistički život i prošao je kroz tri razvoda.

Posljednji razvod ga je apsolutno dokusurio, a desio se prije petnaest godina kad se vratio iz Australije nakon niza selidbi sa tadašnjom suprugom koja ga je ostavila zbog nekog Italijana. Vratio se u Beograd da vidi svoju smrtno bolesnu majku koja je odmah ozdravila kad se on pojavio i živjeli su skupa.

Preminuo je prije dvije godine, ali je umro u totalnoj bijedi i siromaštvu nakon odbijanja par uloga i padanja u zaborav. Jedini prihodi su mu bili majčina penzija i to što je ujutro dolazio da čisti prijateljevu kafanu za manju naknadu koja mu je bila od pomoći da preživi. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo