TRIK KOJI ĆE ODUŠEVITI DOMAĆICE: Stavite LOVOROV list u mašinu za veš, efekat će vas oboriti s nogu!

0

Iako živimo u 21-om vijeku kada je moderna tehnologija na vrhuncu svog razvoja ne trebamo zaboraviti neke savjete naših baka kao ni trikove koje su koristile kada je održavanje kućanstva u pitanju. Danas skoro da ne postoji kuća koja nema veš mašinu koja je velika pomoć ali se često dešava da se u njoj naša garderoba ne opere dobro iz različitih razloga.

Takkođer zbog učestalog pranja pojedini dijelovi odjeće blijede a da biste to izbjegli vjerovali ili ne može vam pomoći lovorov list koji uglavnom poznajemo kao začin. Naše bake su upravo lovorov list stavljale u veš lonac u kojem su otkuhavale garderobu a sve da bi se očuvale boje. On se može staviti i direktno u veš mašinu ali daje puno bolji efekat ako ga potopite zajedno sa vešom u lonac sa vodom.

Savjet je da u zavisnosti od količine veša stavite desetak pa više listova lovora u vodu i onda pustite da sve prokuha u veš loncu. Ostavite da se ohladi pa nakon pola sata u tu vodu potopite veš i ostavite da tako stoji nekoliko sati ili još bolje tokom noći. Još bolji efekat ćete postići ako s vremena na vrijeme pomiješate veš rukom a nakon tog vremena ga operite u veš mašini ili na ruke.

Posebno napominjemo da je ovaj trik najefikasniji kada je u pitanju bijela odjeća a ako vam se desi da vam ne pomogne lovorov list pokušajte trik sa soli. U mašinu za pranje veša ubacite dvije kašike soli koja je jako efikasna kada je potrebno ukloniti mrlje sa odjeće i vratiti bjelinu odjeći, zavjesama i stolnjacima.