Trik da vam smjesa za palačinke bude savršena: Mnogi pogrešno mute: Evo šta tačno treba da uradite!

0

Vjerujemo da je prvo što naučimo da spremamo u kuhinji, osim jaja su palačinke.

Iako palačinke nije ni malo jednostavno praviti, mi ćemo vam pokazati trik sa kojim će vam biti lakše napraviti ih. Recept za spremanje ove najpopularnije poslastice na svijetu je poznat i svi ga spremaju na neki svoj način. Postoji veliki broj varijanti, ali nije na odmet da znate svaku. Time ćete znati koja vam varijanta bolje odgovara.

Ovim trikom se služe svi poslastičari kako bi bili sigurni da će njihove palačinke uvijek biti slasne, ukusne, a prije svega mekane. Govori se o načinu na koji se priprema tijesto.

Ono što je najvažnije je da kada razbijete jaja, prvi korak da vam bude da odvojite žumance od bjelnca. Žumance bi, nakon toga, trebalo da pomiješate sa mlijekom, a tek na kraju da dodate bjelanca kako bi palačinke dobile vazdušastu formu.

U posebnu posudu odvojite sve suhe sastojke, a to su brašno, šećer i so. U drugu posudu sipajte mokre sastojke i mlijeko u svakom slučaju. Potom žumance dodajte u mlijeko i onda dobro promiješajte. A kao posljednji korak izmiješajte suhe i tečne sastojke.

U takvu umućenu masu dodajte bjelanca, pa onda ponovo sve zajedno dobro umutite. Ostavite tako smjesu da odstoji pet minuta, a onda ih možete peći.

Trik kojim se koriste mnogi poslastičari, a i domaćice, je da u smjesu dodate mineralne vode, čašu ili malo manje, u zavisnosti od toga koliku smjesu želite, kako bi smjesa dobila dodatne mjehuriće i vazdušost.

Preporučujemo