TRESE SE CRNA GORA! Haos u Herceg Novom, turisti beže glavom bez obzira…STRAŠAN ZEMLJOTRES! (FOTO)

0

Dugo vremena nismo imali nikakvih zemljotresa, i taman kada smo se navikli na činjenicu da je Hrvatska od prošle godine napokon iza nas, rano jutros smo se opet podsetili kako je to kada veliki zemlojotres pogodi našu regiju. I Srbija i Bosna i Hercegovina i Hrvatska su bile pogađane zemljotresima, a sada je na listu došla i Crna Gora. 

To im se desilo u najgorem mogućem periodu, i to u vrme kada počinju godišnji opdmori i kada kreće turistička sezona, i to baš na predelu gde ima najviše turista a to je Herceg Novi. Tako je kasno noćas u 01 i 18 minuta ovaj grad pogodio jaki zemljotres jačine 4,3 stepena po rihteru. Epicentar je bio 10 kilometara severozapadno od Herceg Novog u mestu koje se zove Kruševica. 

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštavaju da se zemljotres desio 10 kilometara ispod zemlje, što je u jednu ruku i dobro. Na osnovu numeričkog modela, i sa modelom promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, kao i same dubine hipocentra dubine samog zemljotresa, on je mogao da izazove samo manju materijalnu štetu. 

Samim time nismo imali povređenih lica, a među turistima se svakako pojavila mala bojazan, jer nije nikako svejedno da vas u po noći probudi pomeranje nameštaja u sobi. Također, još uvek nema informacija o nekoj većoj materijalnoj šteti. 

 

Preporučujemo