TRAGIČNA sudbina lepe Mirjane iz filma “Ljubavni život Budimira Trajkovića”: Umrla od OPAKE bolesti! (FOTO)

0

U jugoslovenskoj kinematografiji je nastao veliki broj jako kvalitetnih filmova koji se i danas gledaju a jedna od njih je i Ljubavni život Budimira Trajkovića u kojem je djevojku Mirjanu u koju je glavni muški lik bio zaljubljen glumila mlada glumica Marina Nemet koja je u to vrijeme imala samo 17 godina.

Nakon ove uloge svi su joj predviđali da će napraviti sjajnu karieru kako je ona jednom prilikom rekla kada je dobila scenario za ovu ulogu mislilaje da će gluma biti samo prolazna faza u njenom životu. Međutim nakon ovog filma a zbog njenog neospornog talenta ali i ljepote dobijala je pozive za druge projekte i kada je bila na puut prema velikoj karijeri i slavi desila se bolest koja je dijagnostikovana 2010.godine.

Naime Marina je dugo imala glavobolje i mučninu a kada je otišla kod doktora ustanovljeno je da boluje od opake bolesti na dojci. Ona je bila toliko uznapredovala da ljekari nisu davali dobre šanse ali su je ipak operisali i podvrgli terapijama. Ona nije željela da se za njenu bolest zna u javnosti ali se sve pročulo kada su doktori javili njenim roditeljima da je zadržana u bolnici.

Nakon što je napustila bolnicu njene kolege su održale predstavu Tartufe a sav prihod su dali za njeno liječenje .Ona je u znak zahvalnosti došla na predstavu i to je bilo njeno zadnje pojavljivanje u javnosti. Preminula je u decembru 2010. godine u svojoj 50-oj godini. Nakon filma koju ju je proslavio ona nije glumila deset godina i kako je jednom prilikom rekla nije bila zadovoljna ulogama koje su joj nudili.