TRAGIČAN ŽIVOT MIRE BANJAC Komšije otkrile ISTINU o zdravlju naše glumice: Teško se kreće, evo ko joj kupuje namirnice… (FOTO)

0

Iako naše države danas ne uživaju razvijenost i status koje su imale u sastavu bivše Jugoslavije, i dalje pamtimo velikane koji su mnogo učinili za tadašnju južnoslavensku kulturu i razvoj. Glumci su naročito ponos Jugoslovena jer su bili jako kvalitetni i mnogi se danas bave glumom u poodmakloj starosnoj dobi.

Mira Banjac koja je kultna glumica i koja ima devedeset i tri godine je jedna od takvih osoba i nedavno je došlo do ispitivanja njenog komšiluka u Novom Sadu o tome kakva je ovih dana. Komšije kažu da se teže kreće zbog starosne dobi, ali joj sin u svemu pomaže. Prodavačica u obližnjoj trgovini je priznala da zna kada neko kupuje nešto za Miru i obavezno ubaci voće i cigare, iako joj doktori odavno govore da prestane pušiti. Srednjoškolci je prepoznaju i čuju priče svojih roditelja o Miri i vide kako je kolege često pokupe da ide s njima glumiti.

Jako je nestašna i ima energiju malog dijeteta te je uvijek vesela i nasmijana, kažu komšije. Skoro su joj građani poklonili cvijeće i odali priznanje za sve što je učinila za južnoslavenski film, pozorište i kulturu uopćeno, a kažu da je i dalje jako kvalitetna glumica i posve predana poslu.

Naime, neki su čuli slavnu Miru Banjac kako isprobava tekst koji je tek dobila da pripremi za neku ulogu u seriji ili filmu, i kažu da je nevjerovatno kako ona sve vrijeme glumi kao da je postala ta osoba koju pokušava da iznese na scenu ili na male i velike ekrane.