Tragedija obeležila Gorana Bregovića za ceo život:” Otišla je moja ljubav i oslonac” – Tužna porodična priča (FOTO)

0

Od svih pop i rock bendova na našim prostorima, sigurno ne postoji nijedan koji je ostavio trag na južnoslavenske države više od bosanskohercegovačke grupe Bijelo Dugme. U toj grupi su bili raznorazni poznati muzičari kao što su Željko Bebek, Milić Vukašinović, Laza Ristovski, Ipe Ivandić, Mladen Vojičić Tifa, Alen Islamović i drugi.

Ipak, najupečatljiviji od njih svih je sigurno njihov vođa, gitarista i pisac pjesama Goran Bregović. Nakon raspada ovog benda, on je krenuo u uspješne solo vode kao kompozitor i povremeno svira sa nekim članovima Bijelog Dugmeta. Danas vam otkrivamo jako tužnu priču koja ga je obilježila za sva vremena.

Njegovi roditelji su se zaista mnogo voljeli, ali su se razveli nakon nekog vremena jer Goranov otac nije mogao prestati da pije. To je bio jedan veliki problem koji je učinio taj razdor takvim kakav je bio, a naredna tragedija na listi je bila smrt Goranove majke od leukemije. Kad je oboljela, poslata je na liječenje u Split gdje je Goranov otac živio sa novom suprugom. Ona je Bregoviću kasnije otkrila da se njegov otac svaku noć iskradao iz kuće i dočekao svako jutro zoru ispod prozora bivše supruge dok je pušio cigare. Nakon smrti prve žene, Bregovićev otac se vratio u selo i napravio vinograd.

 

Vratio se svom alkoholizmu i Bregović tvrdi da je svake godine popio oko hiljadu litara vina od tog vinograda i to je samo produžilo tu tragediju sretne porodice koju je alkohol u potpunosti razorio. Bregović kaže da je to ostavilo velike tragove na njemu.