TO JE BILA GREŠKA U STARTU! Marko Miljković progovorio o njegovoj i Luninoj ZARADI: Posao nije naivan i lak kako što se misli!

0

Na našim prostorima je danas puno lakše biti slavan nego je to bilo u neka davna vremena. Ovome su doprinjeli trendovi sa Zapada, naročito iz Amerike, gdje su ljudi spremni prodati i vlastitu majku da se proslave i zarade dosta novca. Odatle dolaze koncepti poput reality show emisija i takmičenja.

YouTube je platforma koja je pored TikToka, Instagrama i ostalih sličnih sajtova pomogla ljudima da se proslave za stvari koje nekad nisu bile smatrane bitnima. Danas svako može postati popularan i zarađivati dobro kao jutuber ako zna privući šire narodne mase, nebitno da li je sadržaj video snimaka kvalitetan ili ne. Reality show zvijezde i jutuberi na Balkanu zarađuju dosta novca i često ne nude nešto kvalitetno narodu, pa se svi pitaju što su uopšte toliko slavni. Marko Miljković i Luna Đogani su dvije slavne ličnosti iz reality show emisije koji se danas bave YouTube biznisom i navodno fino zarađuju.

Marko je nedavno otkrio da je velika greška što su na svoj jutuberski posao gledali kao na standardni posao, a ne kao na zabavni hobi. Danas im je puno lakše kako su promjenili perspektivu i kaže da koriste taj kanal kako bi svojim pratiocima i obožavaocima pričali svoje svakodnevne događaje.

Luna i on imaju dosta obožavaoca, a mnogi učesnici reality show emisija su se ugledali na njih pa također započinju jutuberske karijere. Marko ih ne smatra konkurencijom, ali smatra da nije lak posao i da treba dosta rada i truda da se opstane duže od mjesec i dva kako inače biva.