Novo

Teške vijesti stižu iz Njemačke: Cijela Evropa u nevjerici – Nažalost, istina je!

U kojem god da je trenutku riječ i Njemačkoj, uvijek se sve u suprelativnu, obzirom a je ova država za Evropu, a posebno za Balkan isto što i Amerika za ostatak svijeta, odnosno, obećana zemlja.

Jedan poveliki broj grđana je otišao sa Balkana u Njemačku kako bi tamo našli bolje zaposlenje, bolji život ili uslove kako za sebe tako i za svoju porodicu. Ovaj broj bi bio još veći da se nije desila epidemija korona virusa, pa su mnogi morali ostati u svojim državama dok se ne vidi kakve će posljedice ova pandemija da ostavi na ekonomiju cijelog svijeta.

Njemačka je zemlja koja je slika i prilika cijele Evropske Unije, a ne bi niko ni mogao zamisliti ovakvu silu bez žene koja je na čelu ove države a to je Angela Merkel. Njemčka kancelarka je psotala jedna od najuspješnijih i najpoznatijih političarki u cijeloj Evropi ali i u svijetu a to se najviše može vidjeti po otkazima koje radnici dobijaju i zatvaranja pogona velikig preduzeća. Veliki broj građevinskih firmi prolongiraju nastavak rada do daljnjeg a sve to zbog trenutne situacije, a sad se oglasila i jedna od najvećih firmi kompanije za proizvodnju kamiona i teretnih vozila iz Njemačke, a to je čuveni MAN.

Rukovodstvo ove svjetke firme je objavilo kako su prisiljeni ukinuti skoro 10 hilajda radnih mjesta kako u Njemačkoj tako i u Austriji i sve to zbog trenutne krize. Ovim otkazima se planira sačuvati dobit od nevjerovatnih 1,8 milijardi eura sve do 2023. godine, a isto tako se planira i reorganizacija cijelog proizvodnog sistema. Pad proizvodnje bi do kraja godine mogao biti između deset pa sve do 20 posto.

Oglasi – Advertisement