TEŠKA ISPOVEST MILANA IZ LESKOVCA! “Mislite da je moj život Švajcarska? Plata mi je 6.000 a OVOLIKO mi ostane kad platim sve dažbine..” JAD I BEDA!

0

San svakog Balokanca u današnje vreme je taj da što pre ode iz ove napaćene regije, i da nađe pristojan posao u zemlljama Evropske Unije, ili čak u Americi i Kanadi što je sasvim sigurno pun pogodak za svakog. Međutim, za 80% ljudi sa ovih prostora to je svakako nedostižan san. Treba se poklopiti jako puno stvari da bi pobegli odavde. 

Neki se koriste svakojakim trikovima, a jedan od najpopularnijih jeste taj da se oženite ili udate za nekog iz inostranstva, i onda jednostavno idete tamo, a neki ostaju u tim brakovima, dok neki uopšte i ne žive zajedno, a kada dobiju papire, samo se razzvedu i svako svojim putem. Mi vam danas tako donosimo ispovest jednog Srbina iz Švajcarske, koji je tamo jako dugo vremena. 

Milan je izz Leskovca, a u Bernu radi kao grafički dizajner, i mesecčna primanja bez bonusa su mu oko 6,000 evra, a sada kaže da nije sve tako sjajno i bajno u zemlji kvalitetnih satova i ssjajne čokolade. Još iznajmljuje stan na peifewriji je oko 1.500 franaka, i to ga definitivno ubija, uzzme mu četvrtinu plate samo smeštaj. Hranu pravi kod kuće, a na nju u proseku potroši skoro 600 franaka, jer da jede u restoranima plata bi otišla zza nekih 10 dana.

Na kraju mu ostane oko 1.700 franaka do kraja meseca za ostale troškove, a mrak mu na oči padne kada se mora šišati jer je ova usluga oko 40 franaka. 200 do 300 franaka potroši na male užitke, tako da mu do kraja meseca ostane čisto oko 1.200 franaka. Vaša mišljenja?

Preporučujemo