TAKSISTA spasio PROMRZLOG DJEDA iz snijega i doveo ga u bolnicu: 7 dana kasnije starac mu priredio najveći šok u životu

0

48. godišnji taksista Majls Brevin iz Ontarija je bio na svom poslu i prolazio je jednom sporednom ulicom u centru grada, kada je ugledao jednog starijek čovjeka kako bespomoćno leži u snijegu- Reagirao je kao i svaki normalan čovjek, te je pomogao starijem čovjeku koji se našao u nevolji, a nije ni slutio da će mu sve to promijeniti život. Tih dana je napadalo puno snijega u mjestu Hamilteonu odakle je ovaj taksista, tako da je i on toga dana jedva čekao da završi sa radnim danom. I dok je pravio jedan od posljednjih krugova po gradu vidio je starog djeda u snijegu, a djed je izgledao kao da se skoro smrzao, a za medije je ovaj taksista rekao:

“Nije znao ni kako se zove, skroz je izgubio orijentaciju. Krenuo je da kupi novine i okliznuo se, tada je i pao. Odveo sam ga u bolnicu odmah. U kolima je polako dolazio k sebi, ali vidjelo se da mu treba bolnička njega i doktor. Kada sam stigao tamo pitali su me ko sam mu ja, rekoh – niko. Običan sam prolaznik koji pomaže osobi u nevolji. Ostavio sam svoj telefon za svaki slučaj ukoliko im bude nešto trebalo. Malo sam sjedio u holu bolnice da vidim da vidim šta kažu doktori, priželjkivao sam da mu nije život ugrožen. Nakon toga sam otišao kući, niko mi nikakve informacije nije dao”

Ali nakon sedam dana Majls je dobio jedan čudan telefonski poziv: “Zvao me je čovjek, a predstavio se kao Li. Kazao mi je da želi da mi se zahvali na nečemu. Ništa mi nije bilo jasno sve dok mi nije spomenuo bolnicu. Kad sam ga pitao da li je on onaj djed iz snijega, spustio mi je slušalicu. Poslije pola sata opet me je zvao i rekao da dođem ispred te bolnice. Stvarno je bio on.” Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučujemo