TAJNA ČERNOBILJA O KOJOJ SVI ĆUTE: Svi vatrogasci lečeni u Moskvi su umrli, oni lečeni u Kijevu su preživeli, evo koji je razlog!

0

Cijeli svijet sa velikom pažnjom i zebnjom prati dešavanja u Ukrajini koju je prije dva dana napala ruska vojska po naređenju predsjednika Putina. Mnogi strahuju da bi ovo mogao biti početak Trećeg svjetskog rata a niko ne zna kakve ciljeve ima Putin i gdje će se zaustaviti.

Rusija je dobila najstrože sankcije koje su ikada izrečene nekoj državi u novijoj istoriji a ono što je mnoge iznenadilo je borba za Černobilj grad koji je poznat po najvećoj nuklearnoj katastrofi i u kojem je još uvijek sva zemlja kontaminirana. Nesreća se desila 1986. godine a prvi ljudi koji  su bili ozračeni su bili vatrogasci koji su došli da ugase požar koji je izbio u nuklearki.

Nakon toga su oni prebačeni avionom na liječenje u Moskvu a ono što je malo poznato je da u bolnici u Moskvi nije bilo dovoljno mjesta za sve njih. Trinaest vatrogasaca je liječio Robert Gejl koji se javio dobrovoljno i koji je koristio progresivnu i inovativnu metodu. Jedanaest vatrogasaca je prebačeno u Kijev u tamošnji institut za radiologiju i onkologiju koji je vodio Leonid Kindzelski.

Ono što je karakteristično kod akutne radijacije je bolna smrt jer ona za jako kratko vrijeme uništava ćelije i dolazi do bukvalnog raspadanja svih organa. U Moskvi su u liječenju vatrogasaca koristili Gejlov metod koji se sastojao od transplatacije koštane sržii u  kojoj  je uzimana srš od djece koja su bili donori i kompatibilni sa povrijeđenima i nakon toga se čekalo na čudo. U Kijevu su doktori liječili vatrogasce na skroz drugi način.Ostatak pročitajte  ovdje.

 

Preporučujemo