SVI ZNAJU- Džej je imao VELIKO SRCE, a evo šta je sve radio za one koji nemaju- ODRASTAO JE U SIROMAŠTVU I BIJEDI, A POSLIJE JE RADIO OVO (FOTO)

0

Legendarni folk pjevač Džej Ramadanovski je preminuo jučer u svojoj 56 godini života od posljedica srčanog udara u svome domu na Dorćolu, a za njim tuguje cijela estrada i svi oni koji su sve ove godine uživali u njegovim pjesmama i hitovima koje je ostavio iza sebe. Za Džeja se znalo da je bio veoma human čovjek, koji je volio i želio da pomaže drugima, ali o tim svojim gestovima nikada nije pričao. Tako se saznalo da je on mjesecima, pred samu zoru obilazio obližnje pekare u svome kraju te je kupovao od njih svo pecivo koje im je ostalo, te je dijelio hljeb onima koji nemaju za isti. uvijek je govorio da se dobro sjeća kako je nekada njemu bilo i da ne želi da bilo ko živi na takav način, a izvor blizak pjevaču je otkrio i ovo:

” Uvek pred kraj smjene negdje oko dva iza ponoći, a u nekim pekarama oko pet Džej dođe i kupi sve što je ostalo. Lijepo to razdjeli u kese i onda ih okači na kontejnere, odakle ih uglavnom Romi uzimaju. Nerijetko i preko dana kupi siromašnima hranu. Čak i kada je bio bolestan nije odustajao od toga, samo što su drugi kačili kese, a on je plaćao” –  a i Džej je svojevremeno priznao neke stvari, pa je novinarima otkrio ovo:

” Uvijek počastim ljude koji nemaju, ne samo ja već i ti moji drugari sa Dorćola ili Menhetna, kako ga ja zovem. Uvijek pomognem kako mogu, za klopu, za ono osnovno. Sjećam se ja kako je prije bilo, pa sada vratim svima. U onim periodima kad sam nastupao po restoranima, ja uđem kod onih pozadi koji peru šerpe, pa sav bakšiš podijelim njima i čistačicama. Muzičari me kude, ja kažem, a vala neka sam im dao. Uvijek sam govorio, sirotinjo, i bogu si teška. Što da se ne pomogne” 

Preporučujemo