Novo

Svi smo sušili veš ovako, ali sada je cijeli internet poludio za novim trikom: Kako se prije nismo sjetili?

Mnogi ljudi kao što znate svoj veš suše u stanu ili na terasi na svima pozatom štriku.

Na društvenoj mreži Reddit jedna korisnica je objavila način na koji ona suši svoj veš i kako što više staviti veša na sušilicu.
Svi su ostali iznenađeni kada su vidjeli ovu metodu sušenja.
Metoda se odnosi na to da ona koristi štipljke kako se vidi i na slici i tako veš ne prebacuje preko žice, već ga slaže uporedo i na taj način maksimalno koristi prostor i pri tome odjeća zauzima manje prostora a i izgleda ljepše i urednije.


Mnogima se ovaj trik jako svidio i odlučili su ga isprobati a posebno je koristan kada se radi o manjim komadima veča poput bluza, majica ili suknji, ali naravno mnogi su i govorili da je ovaj način sušenja veša loš jer se odjeća sporije suši zbog manjka prostora za dotok vazduha.
Veš također možete brže osušiti kada ga odma nakon pranja objesite, razlog tome je što veš duže ude u mašini on više poprima vlage i tako proces sušenja bude još sporiji.


Potrebno je također da mašinu stavite na veću centrifugu kako bi izbacila što više vode iz odjeće, ili nakon što iz mašine izvadite veš dobroga ocjedite u sudopetu ili u kadi.
Ukoliko ste u sitauciji da što brže osušite veš možete ga ispeglati kako bi voda koja je preostala u njemu isparila.

Ali ovaj proces može i da ima neke posljedice.
Jedan od najboljih investicija koje pomažu u sušenju veša je stalak za sušenje veša, jer ne zauzima mnogo prostora a i odjeća se uz pomoć njega biti suha za nekoliko sati.

Oglasi – Advertisement